Svenssons på Lilla Grimslätt

2017-04-02
18:56:00

april 2 2017

De omskolade plantorna av spetskål och kronärtskocka klarar sig fint i kuvösen. Igår fick de sällskap av omskolade tomatplantor, som också ser ut att klara sig fint.
                                                                                
 
 
Nu är det fart bland såpåsarna. Tomat, brysselkål, rödbetor, bladpersilja och broccoli, alla dessa frön ligger nu i jorden. . Vad det gäller kålen har jag redan nu, börjat maktkampen mot alla små kryp och flygfän, som gärna vill dela de här godsakerna med mig. Förra året förlorade jag slaget, men i år är det banne mej min tur att vinna. 
Jag har en plan med andra ord. Kriget har börjat.
Samtliga frösådder står i kuvösen.
 
                 
 
 
Just nu ser det inte mycket ur för världen, men jag hoppas på stordåd.
 
                                                                         
 
 
Blkommor i rabbterna? Klart jag vill ha det, därför passade jag på att så tagetes och ringblommor, ja, du läste rätt jag försår även ringblommor, Jag gjorde samma sak förra året och det blev kanonbra.
 
Dahliafrö är ett försök i år, i stället för knölar, "just for the fun of it", Redskin och Sunny Reggae, det ska bli kul att se om de tar sig.
Blomfröerna står ut i växthuset och dem har jag sått i plastburkar, från godisbutiken.
 

                 
 
 
Tomatplantor sådda i januari börjar få blommor och nu är det nog dags att plantera om i störrre krukor och då åker även de ner i kuvösen. 
 
 
 
 
 Sättpotatisen är inköpt och ligger på förgroning i källaren, nu återstår jobbet med det nya potatislandet. 
Tidningar, kartong och "Bös" från trädgården tog plats redan i höstas. Nu har arbetet med kantgrävning börjat innan hela härligheten ska täckas med jord. Det är ju några veckor kvar innan potäterna ska i jorden, men oj vad tiden går fort.
 
 
 
                                                     
 
                                                                          
 
Idag har det rensats i rabatten framför "dansbanan" och då passade jag på att sätta ner lökar som legat i växthuset, hyacinter och en amaryllislök. De kanske inte tar  sig,men värt ett försök. "Skrufset" ligger i skottkärran och ska bilda bas till min solrosrabatt, som jag planerar.
Lite bokashi har också fått lämna sina hinkar, den är nu nergrävd i mitt trädgårdsland i rad 1 och rad 4. Oj vad maskar det fanns i jorden, det gör mig så lycklig. 
 
Så var det det här med bikuporna, de måste ses om innan Stockholmsresan. Bertil, min käre mentor, gav mig en del tips idag. Så fortsättning följer med mer trädgård och bin inom kort. 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: