Svenssons på Lilla Grimslätt

2017-07-16
12:58:58

16 juli 2017

Igår premiärkörde Pontus sin nya båt, från Göteborg till Hamburgsund, tillsammns med Christer, och Daniel.
Jag häntade Mårten i Uddevalla och körde honom till Kärringöfärjan. Kul att få en kort dejt med sitt Stockholmsbarn. 
 
 
Äntligen regn, de orden kanske man kommer att ångra, men det känns skönt att det kommer lite regn på våra torra marker. Det är dock inte så roligt för Pontus och Daniel som ska köra tillbaka till Göteborg idag. 
 
Vad har hänt i min  trädgård sedan sist?  Gurkorna börjar arta sig, men jag har  ännu inte kunnat skörda någon, men inom några dagar, är det nog dags att få njuta av den första gurkan. Det kommer mycket tomater på plantorna och den första mogna skördade vi i går, men sedan dröjer det nog eftersom det bara hänger gröna tomater på plantorna nu. Mycket tomater blir det om inget oförutsett händer. 
Plocksalladen växer så det knakar, majsen är på väg att sätta frukt, jag har börjat skörda sommarmorötterna och även några rödbetor hittade till kastrullen i går.  Zucchini är på gång, den fick flytta ut från växthuset, eftersom krukan den stod i,  var för liten. Löken och vitlöken atar sig fint. 
 
Ytterligare en hugelrabatt är färdig, där har jag planterat solrosor, bönor, malva och förmodligen luktärtor.
 Snart blommar mina dahlior som jag frösådde i våras. Jag gullar med Christers rädisor, det var väl sjutton också om jag inte ska lyckas med den här sådden. 
                                      
 
 
Vi fick stängsla in odligen eftersom bocken tror att min odling är hans skafferi. Trist efter allt arbete att han käkat upp så mycket. Utöver stängsel, har jag satt upp otvättad fårull på pinnar, för det lär den dj---la bocken inte gilla. 
 
 
 
BIODLINGEN
 
Den 3 juli  hjälpte Bertil ming med mina kupor, då hittade vi  flera svärmceller i kupa 1 ch två drottnigar hade krupit ur och den tredje var på väg. 
 
 
Det resulterade i två avläggare. Nu får vi  se om där finns en äggläggande drottning, gör en koll i morgon.
Tur att du var här Bertil, annars hade jag väl  stått där med min "tvättade hals" och undrat. Hur ska jag nu göra???
 
Kuporna är skattade  och ramarna slungades  i fredags. Resulatet blev 43 kg honung.  Ympen är klar och i morgon ympar vi och rör, innan den tappas på búrkar. 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: