Svenssons på Lilla Grimslätt

2017-05-04
18:08:23

maj 4 2017

Så kom då äntligen våren och värmen. Första maj blev det stor vårstdning i växthuset. Jag städar växthuset ordentligt både vår och höst. Det känns så skönt att veta att jag gjort allt för att  förhindra ohyra att överleva. Det finns ju inga garantier, men då behöver jag ha "ågren" för att inte ha städat. 
Vinterkuvösen togs ut och ställningen använder jag som sommarlagring framför växthuset. Allt åkte ut och hela växthuset har tvättats med linoljesåpa, och rödsprit. Pust stånk och stön, det tog hela dagen och min stackars kropp skreeek "gå och sätt dig"
 
Dagen efter planterades spetskålen ut som  fick sällskap av rödlök. Hela raden är täckt med fibberduk, dels för att det kanske blir nattrost och så vill jag ha mina kålplantor för mig själv i år. Jag har ingen lust att dela dem med kållarver och andra små odjur. 
 
     
 
 
                                                   
 
Jag sådde vintermorot tillsammans med gul lök i täckodlingen.
Resten av röd/gul lök slängde jag ner i en pallkrage, för att kunna gallra efter hand, som den tittar upp och använda som vårlök och färsk lök. 
I en annan pallkrage har jag sått plocksallad och rouccula. så var den dagen slut.
 
 I dag hemkomna från Munkedal och inte så mycket tid, Rosorna är klippta och gödslade med hönsskit liksom vinbärsbuskarna. Christer klippte gräsmattan för första gången i år. 
De förgrodda rödbetorna  fick inta en plats i pallkrage, tillsammans med ett gäng försådd bredbladig persilja.
Ska bli spännande att som om allt klarar sig. 
 Det ser ju verkligen inte mycket ut för värlen just nu. 
          
 
BIodlingen.
Det ser fint ut i kuporna och bina flyger som yra höns, fram och tillbaka. Idag firar jag faktiskt ett år som "biodlare", jag innehar två stycken kupor som jag försöker att sköta efter bästa förmåga.
Som tur är så finns en hjälptelefon till Bertil. 
Bee Wellness är något som jag nu ska prova. Microorganismer som ska vara bra för klimatet i kupan. 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
Kommentarer:
2017-05-04 @ 23:19:23
#1: Storasyster

Du är alldeles otroligt duktig.

2017-05-05 @ 09:37:00
#2: Hanna

Hej! Ville bara tipsa dig om Blogg.ses tävling #växtkärlek, tror du skulle passa riktigt bra i den! :) Du kan läsa mer om tävlingen här: https://blogg.se/article/2017/april/har-du-magiskt-grona-fingrar-var-med-i-var-bloggtavling-vaxtkarlek.html Förutom att du får dela med dig av din #växtkärlek, så har du även chansen att vinna en sorbetmaskin! :)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: