Svenssons på Lilla Grimslätt

2017-11-15
17:10:07

13 till 15 november 2017

Lite snack om höst och total förvirring hos undertecknad
 
13 november
 
Solen skiner, det är minusgrader och nästan helt vindstilla, kan det bli bättre?  och här sitter jag och skriver i stället för att gå ut i det härliga höstvädret.
Men det dröjer säkert inte länge, innan en viss liten herre, kommer sättande tittar på mig med sina vackra ögon och knrorrar:  "matte, nu är det dags för min promenad".  
 
 
Ja, vem kan motstå den blicken?
Jag tillhör den sällsynta skara som faktiskt gillar hösten, fina färger i naturen och en klar luft.
Det blir lite lugnare, vi tänder ljus, sitter inne och myser, när dagarna blir kortare och kortare.
Det där med mörkret är nog det jag tycker är jobbigast den här årstiden. Här på Grimslätt, blir det verkligen svart. Inga grannar och inga gatlyktor.
 
 
När vi i soluppgången tar vår morgonpromenad (Balder, jag och ibland katten) kan jag inte låta bli att ta fram telefonen och "fotta" det vackra jag ser i naturen. 
 
Ett kort gör inte skönheten rättvisa, men jag kan sitta och njuta av dem de där regninga grå dagar, som också dyker upp mellan varven.
 
Kolla in det här clematisen som växer på ett gammalt äppelträd.. Den är  häftig även den här tiden på året., eller hur? Gamla äppelträd blir riktigt vackra med lite dekoration.
 
 
 14 november
Kallt och vackert väder även idag. Isbark på bilrutorna pch snorhalt på vägen till Grebbestad och vattengympan. Hoppsan, vilken träningsvärk jag fick idag.
 
Totalt hjärnsläpp, sätter mig i bilen för att åka till Rabbalshede Folkets Park och årsmötet i biodlarföreningen, det är mörkt och isgata på vägen. När jag passerat Kville Kyrka, vaknar jag liksom till "vart är jag på väg?" detta är väl inte vägen till Rabbalshede? Får liksom tänka lite vilken väg jag ska köra. ja,ja,  det var ju bara att vända och åka tillbaka samma väg jag kom. Jösses!!!!!
 
Årsmöte i biodlarföreningen och nu invald i styrelsen, som sekreterare. Ska bli kul att få ta del av styrelsearbete, tillsammans med alla härliga personer i styrelsen och föreningen. 
Föreningen hade 110 års jubileum och det bjöds på fantastiskt vacker och god  smörgåstårta,  som Ulla Ericson tillverkat och så fick vi lite underhållning av Björnligan.
 
  
                                   
 
'''
                                              
 
 
15  november 
Sol, plusgrader och blåsigt, varför ska det vara vindstilla när solen skiner, då blir det ju bara för bra, eller????
Promenad mitt på dagen med Balder, hem och byter om för vidare transport till Uddevalla, för ett långtids EKG. Hämtar kallelsen, kl är 12.40, SHIIIIT jag ska vara där kl 13.00 inte 14.00 som jag skrivit i min kalender. 
Ringer och det är,  ja gissa....... UPPTAGET    UPPTAGET   UPPTAGET. Ringer växeln och blir kopplad till klinfys på NÄL, berättat min fadäs och hon säger lungt: "Åk du in, jag ringer och meddelar att du är sen". Sagt och gjort kastar mig i bilen och drar järnet ner till Udevalla, hittar en P-plats direkt, trots alla cirkulerande bilar,  som letar plats.
13.30 kliver jag in  och blir mottagen av världens lugnaste personal,och 14.00 sitter jag i bilen igen.
 
Orsak till långtids EKG  är dubbelslag, hjärtklappning, hjärtat slår så hårt ibland att jag tror det ska hoppa genom bröstbenet.  Men än så länge är det liv i kärringen.
 
/Siv